Rólunk

    Manapság, amikor az emberiség nagy része messze eltávolodott a természetes életmódtól, és a helytelen életvitel fenyegető megbetegedések lehetőségeit rejti magában, vissza kellene térnünk gyógynövényeinkhez, melyekkel a Teremtő az ő végtelen jóságában az idők kezdete óta megajándékoz bennünket …- írta Maria Treben, Egészség Isten patikájából című könyve előszavában. Jó néhány esztendeje, hogy megjelent a könyv első kiadása, de az előszóban megfogalmazott gondolatok úgy hisszük örök érvényűek.

Ioan Bonchis, illetve családja az 1800-as évek eleje óta foglalkozik Erdélyben, a Bihar-hegységben gyógynövények gyűjtésével és népi gyógyászati alkalmazásaival. Az általuk összeállított huszonnégy féle gyógynövény-teakeveréke, nyolc féle tinktúra, a fenyőrügy szirup, valamint hat gyógynövényes kenőcs számos problémára nyújthat enyhülést. Összesen 172 féle gyógynövényt és gyümölcsöt használnak fel készítményeikhez, van olyan termék is, melyben harminckét féle jótékony hatású alapanyag is megtalálható.

   A Csabai BioKlinika és NatúrPatika megálmodója 2013-ban találkozott vele először, és azóta nincs megállás. Sikerült a termékcsaládot Magyarországra is eljuttatni, már számos biobolt, gyógynövénybolt polcain ott sorakoznak a BIHAR KINCSE névvel bevezetett termékek.