Talpmasszázs, reflexológia

Talpmasszázs, reflexológia

Talpmasszázs, reflexológia


A lábak (és a kezek) reflexzóna masszázsát, mint természetes egészségmegőrzés módját már ősidők óta ismerik. Eredetét nem ismerjük, valószínű egyidős az akupunktúrával, így a masszázsnak ez a formája akár 6000 éves múltra is visszatekinthet. Az ősi egyiptomi kultúrákban is alkalmazták a kéz és láb reflexzóna masszírozását. 4200 éves egyiptomi síremlékeken fellelhető ez a tevékenység.

A szervezet öngyógyító folyamatait indítja el. A talpon minden szervünk megtalálható. Ez a kezelés lazító, frissítő masszázs, ami serkenti a belső szervek jobb működését. Beindul egy méregtelenítési folyamat, ami a szerveknek nagy segítség. Sok méreganyag, salakanyag tárolódik a beleinkben, vesében, májban. Ez a kellemes, lazító masszázs segít a távozásukban és megkönnyebbül a szervezet. Emellett normalizálja az energia viszonyait, oldja a stresszt, a feszültségállapotot, optimalizálja a vérellátást, az idegrendszert. Segíti a holisztikus szemlélet kialakulását, a test, a lélek, a szellem harmóniáját. Az egyes reflex pontok érzékenysége, vagy fájdalma jelzi, hogy a hozzátartozó belső szervben funkcionális zavar, vagy megbetegedés jött létre.

Frissítő talpmasszázst BioKlinikánkon Tormáné Báthori Zsuzsanna és Bálint Györgyi, illetve talpreflexológiát Lukács Tünde végez.

Egy alkalom talpmasszázs ára 4000 Ft, egy alkalom reflexológia 5500 Ft.