Az álomfogókról

Elefántok a BioKlinikán!
2017-05-31
Akciós termékeink!!!
2017-09-29
Összes cikk

Álomfogókról röviden


Az álomfogók ma már világszerte ismertek, sokaknak a védelmet jelentik, míg másoknak csupán díszek.

De vajon mi rejtőzik mögötte?

Az álomfogó más néven álomcsapda (ojibwe nyelven: asabikeshiinh vagy bawaajige nagwaagan) az észak-amerikai indián kultúrában kézzel készült mágikus tárgy. Hagyománya az ojibwa törzsből származik, később a cseroki és a kajova törzsre volt igen jellemző a készítése. Azonban az 1960-as 70-es évek pánindián mozgalma során az amerikai őslakosok többi népcsoportja is átvette ezt a szokást. Így lett ez a különböző indián törzsek egységének szimbóluma.

Alapját egy fűzfából készült karika képezi, amelyre laza hálót szőnek. Ezt díszítik személyes és további mágikus kiegészítőkkel, például madártollakkal vagy gyöngyökkel.

Az indián hit szerint a pókhálót imitáló szerkezetben fennakadnak a rémálmok és a hajnal első napsugarai szertefoszlatják őket, a jó álmok pedig a középső lyukon át szabadon közlekedhetnek, a lelógó tollakon egyenesen az álmodó fejébe áramolva. A hagyomány szerint az álomfogó-készítéshez a gondolatok terén tisztaságra, a lélekben pedig békességre van szükség, mert amilyen energiákkal készül az álomfogó, olyanok uralkodnak majd benne elkészülte után.

Az álomfogókkal nem csak a rossz energiákat lehet kordában tartani, hanem lakásdíszként is kifejezetten szépek lehetnek. Egy ősi indián álomfogó szimbólum a hálószobádban tartva segíthet, hogy elűzd magadtól a gonosz, ártó szellemeket. Az álomcsapda az egyik legerősebb védelmet nyújtó eszköz, melyet lakásunkban tarthatunk. A toll a lélek szimbóluma is, így segíti a megnyugvást, és a befelé fordulást. A tollat az ősi Egyiptomban isteni jelképként tisztelték és védő, óvó erőt tulajdonítottak neki. Ezek a díszes, színes tárgyak tökéletesen megfelelnek ajándék gyanánt is, melyekkel főképp azokat az ismerőseinket lephetjük meg, akik rossz alvók.

Érdemes az álomcsapdákat megtisztítani! Meg kell szórni sóval, majd egy éjszakára kivinni a holdfényre, legszerencsésebb teliholdkor. Esetleg érdemes a színekre is figyelni, átgondolni mi a célunk még az álomcsapdával, így az alábbiakban összefoglaltuk röviden az esetleges színek jelentését.

Fehér: tisztítás, spiritualitás, remény, bizalom, hit, védelem, béke, angyalok

Vörös: gyökér-csakra (pénz, vagyon, biztonság, karrier), fizikai vitalitás (energia, életerő), akció, szerencse, szenvedély, érzelmek, bátorság.

Kék: torok-csakra (kommunikáció, elfogadás, az igazság kimondása) béke, inspiráció, mentális képességek és tudás, kapcsolat a szellemekkel, védelem és lelki tudatosság.

Sárga: napfonat-csakra (belső intuíció, boldogság), erőteljes napenergia, intelligencia, játékosság, öröm, vidámság, mentális éberség, látás.

Zöld: szívcsakra (szeretet, érzelmek, kapcsolatok, megbocsátás), az egészségügy, a gyógyítás, a természet, a környezet, a természetfeletti lények (szellemek), termékenység, harmónia, egység, pénz, jólét, siker.

Narancs: szakrális-csakra (szex, testi kapcsolatok, szeretet, étvágy, vonzás), energia, változás, optimizmus, ambíció, siker, új ötletek, akaraterő, kreativitás, testi szerelem, akaraterő, függetlenség.

Rózsaszín: feltétel nélküli szeretet, szerelem, érzések, barátság, gondoskodó lélek, együttérzés, harmónia, adakozás, empátia, kedvesség, szelídség, hűség, becsület, inspiráció.

Szürke: béke és semlegesség (hiszen a fekete-fehér között félúton van), hitelesség, rugalmasság.

Lila: korona-csakra (egyetemes tudat, lelki kapcsolat), felfokozott lelki növekedés és tapasztalatok, magasabb szintű gondolat.

Barna: föld, stabilitás, kitartás, otthon, barátság, tisztelet.

Fekete: védelem, figyelmeztetés, negatív energia, halál (mint egy lezárt fejezet), misztikus bölcsesség, növekedés vagy fokozott bölcsesség.

Miért foglalkoztunk egy kicsit ezekkel a csodaszép álomfogókkal? BioKlinikánkon a vitaminok, étrendkiegészítők, gyógyteák, gyógynövények mellett kicsit az ezoterikus termékek világába is elkalauzoljuk a hozzánk betérőket, melyek között megtalálhatóak akár az álomfogók, álomfogós arany-tetoválások, álomfogós nyakláncok is, és persze egyéb érdekességek. Látogass el hozzánk! Válogass kedvedre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.