Elefántok a BioKlinikán!

BioKlinikaTV
BioKlinika a TV7-en!
2017-05-30
Az álomfogókról
2017-06-01
Összes cikk

Az elefánt a köztudatban, mint szerencsehozó szimbólum vonult be életünkbe. Ez a méltóságteljes állat összekapcsolódik a feng shui-val is, sokan helyeznek elefánt alakú tárgyakat lakásukba, életterükbe.

Ez persze nem ilyen egyszerű, hiszen ha valóban hiszünk a térrendezés mágikus erejében, akkor azt is érdemes megfontolni, milyen elefántot veszünk, hová helyezzük el, hány darab legyen belőle, egyáltalán milyen formájú, színű legyen e szerencsehozó tárgyacska.

Az ötezer éves kínai térrendezési elmélet központjában az egyes helyiségek, lakások, irodák berendezése áll, úgy, hogy a lakásban megfelelő, pozitív energiák áramlásával erősíthesd az életed bizonyos területeit, miközben a negatív energia hatástalanná válik. Ebben ugyan nem mindenki hisz, hiszen alapvetően a keleti kultúra és életszemlélet távol áll a nyugati gondolkodástól. Ha azonban belegondolsz, hogy bizonyos tárgyak milyen hatással lehetnek a napjaidra akár pozitív, akár negatív szempontból, könnyebben elfogadható, hogy mindennek saját, egyedi rezgése van.

A feng shui fő irányelve az, hogy oda helyezzük az "amulettet", amely életterületünkön kívánunk javulást elérni.

Fontos, hogy mindig simuljon az adott miliőbe a szobor, és nem feltétlenül kell nagyban gondolkodni. Egy közepes vagy akár egy aprócska elefánt is bőven megteszi - ha jól mutat, akkor dupla öröm. Az elefánt segítségével a pozitív csí energiát házunk falai közt tarthatjuk, s elkerülhetnek a káros hatások minket.

Ha a szerencsét kívánjuk bevonzani otthonunkba, az elefántot vagy elefántokat (egy párt) érdemes a bejárati ajtónál elhelyezni.

Ha tanulunk, képezzük magunkat, vagy egyszerűen csak okosodni kívánunk, dolgozószobánkba, íróasztalunk sarkára helyezzünk el egy kis elefántot. Ez vonatkozik gyermekünkre is, ha az ő iskolai eredményeit szeretnénk javítani, az ő asztalára, tanulósarkába tegyük szerencsehozó elefántunkat.

Ha javítani, erősíteni szeretnénk az anya-gyermek közti kapcsolatot, egy anya és egy bébielefánt szobrocskát válasszunk, ezt pedig a gyermek és anya területére helyezzük el a lakásban. Ha gyermek után vágyakozunk, az elefánt ott is "besegíthet".

Karrierünk fellendítésére sem árt beszerezni egy-két elefántot, s értelemszerűen a karrierért felelős életterületre tegyük őket. Ha olyan szobrocskát találunk, mely elefánton lovagló majmot vagy békát ábrázol, stabilitást csempészhetünk karrierünkbe, állásunkba.

Örök kérdés az elefánt elhelyezésénél, hogy az állat ormánya felfelé vagy lefelé álljon. A közhiedelemmel ellentétben a lefelé mutató ormány nem hoz balszerencsét, sokkal inkább azt jelenti, hogy képesek vagyunk leküzdeni minden akadályt, anélkül, hogy belepusztulnánk. A felfelé mutató ormány pedig a jószerencse áradását hozhatja életünkbe. Az már teljességgel rajtunk múlik, melyiket választjuk, nekünk kell eldönteni, hogy szerencsére, avagy kitartásra van-e szükségünk életünk adott szakaszában.

Az is tőlünk függ, hogy hiszünk-e az elefánt szerencsehozó szerepében, s akarjuk-e használni az energiáit. A legfontosabb, hogy ha szeretjük, pozitív életérzéssel ajándékoz meg minket az elefánt, akkor bátran dekoráljuk vele lakásunkat, ha viszont csak a szerencse miatt tesszük ki, de nem érezzük annak pozitív töltetét, akkor inkább ajándékozzuk el, mert semmit sem szabad, nem is lehet erőltetni, így a jószerencsét sem.

Miért foglalkoztunk egy kicsit ormányos barátainkkal? BioKlinikánk termékköre ismét bővült. Ezoterikus termékek érkeztek, melyek között megtalálhatóak akár az elefántos szobrocskák, aromalámpák, és egyéb érdekességek. Látogass el hozzánk! Válogass kedvedre!

elefánt3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük